Arkistossa tutustut yhdistyksen historiaan; menneet tapahtumat, lehtijutut, jäsenten näyttelyt jne.

Sääntömääräinen vuosikokous 7.12.2022 klo 18

Tervetuloa Tekevät Kädet ry:n viralliseen vuosikokoukseen keskiviikkona 7.12.2022 klo 18.00 yhdistyksen toimitiloihin, Torikatu 3, 08100 Lohja.

Tarjolla kahvia/teetä ja piparia.

Asialistalla sääntömääräiset asiat. 

Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Linkin saat sähköpostilla, tulethan ajoissa paikalle saadaksesi yhteyden toimimaan, kiitos!

Äänestäminen valtakirjalla on myös mahdollista. Äänestysoikeus on kaikilla jäsenmaksun maksaneilla täysi-ikäisillä yhdistyksen jäsenillä. Äänestysoikeus ei koske kannatusjäseniä.

Ystävällisesti,

Tekevät Kädet ry:n hallitus

(Kokouskutsu on lähtenyt yhdistyksen jäsenille sääntöjen mukaisesti kahta vkoa ennen. Mikäli et ole saanut sähköpostia, tarkista roskapostikansiosi. Voit myös pyytää uuden linkin, jos vanha on mennyt hukkaan tai et löydä sitä/ viesti ei ole tullut perille)

Lohjan Käsityömessut 29.-30.10.2022 Tanhuhovissa

Tekevät Kädet ry. järjestää lokakuussa 29.-30.päivät Lohjan Käsityömessut viidettä kertaa. Mukana on jälleen runsaasti käsityöläisiä ja käsityötarvikemyyjiä. Kaikki sisäpaikat ovat loppuunmyyty! Ulkopaikkoja vielä jäljellä.

Pääsymaksu 2€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. 

Lohjan käsityömessuilla yhdistyvät käsityöläisten tuotetarjonta ja käsityötarvikemarkkinat. Mukana on runsaasti käsityöläisiä ja käsityötarvikemyyjiä. 

Messuille ovat tervetulleita kaikenlaiset kädentaitajat puutyöläisistä paperimassan työstäjiin ja helmeilijöihin. 

Elintarvike- ja muille myyjille on reilusti tilaa Tanhuhovin reippaan kokoisella pihalla :)

Lisätietoja löytyy messuosiosta!

Rantapäivä 2022 su 3.07.2022 09:00 - 14:00

Vaatii ilmoittautumisen

Rantapuisto, 08100 Lohja

Koska Siivouspäivän kirppis meni päin mäntyä huonon sään vuoksi niin kokeillaan suosiiko sääukko meitä Rantapäivän merkeissä.

Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 3.7. klo 9-14. Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten. 

Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com Paikkamaksu on 5e ja maksetaan paikan päällä käteisellä. 

Kahvila- ja muut ruokayrittäjät sekä muut erikoismyyjät ja yksityisyrittäjät neuvottelevat paikkamaksun erikseen. Ilmoita,jos tarvitset sähköä/voimavirtaa. HUOM! Sähkö on vain ruokapuolen yrittäjille. 

Paikkoja alamme jakamaan aamulla n. 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m,johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. 

Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle varanneelle. Jos et pääse tulemaan paikan varattuasi, peruutathan paikkasi ajoissa,jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos! 

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta. 

HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut,jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi. Sinulla ei tarvitse olla Y-tunnusta tai toiminimeä tms. vaan myyntipaikan voi varata ihan tavallinen yksityishenkilökin :) Tervetuloa! 

PAIKKAVARAUKSET: tekevatkadet.ry@gmail.com

KÄSSÄKAHVIT ALKAVAT 10.5.2022!

Tule mukaan joka toinen tiistai klo 13-15 puuhastelemaan Torikadulle!
Aloitetaan 10.5. ja seuraavat kerrat ovat 24.5./7.6./21.6.
Heinäkuussa lomaillaan ja jatketaan taas elokuussa. 
Ensimmäisellä kerralla meillä on teemakerta ja teemme isoäidin neliöitä. Ota oma virkkuukoukku mukaan, jos osallistut virkkaukseen.

Kässäkahveilla voit tehdä omia töitäsi; virkata, neuloa, tehdä koruja, kortteja, puutöitä, askarteluja, ompeluita jne.
Yhdistyksellä on muutama ompelukone sekä saumuri, joita voi lainata. Omat langat mukaan!

Voit myös tulla paikalle hakemaan ideoita tai kysymään neuvoa kiperään käsityöongelmaan. Tuo omat materiaalisi ja käsityökärpäsen purema mieli,muuta et tarvitse!

Kässäkahvit ovat kaikille avoimet- ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai 18vuotias. Alaikäiset nuoret ja lapset ovat vanhempiensa vastuulla!
Pannu on kuumana eli kahvia ja teetä, vapaaehtoinen maksu.

Mikäli haluat tiedustella asiasta, laita meille sähköpostia: tekevatkadet.ry@gmail.com


 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisten Kässäkahvien tuotosta saatiin yhdistyksen etuoven kaiteeseen piristystä ja ns. "tilkkugraffitia". Kiitos kaikille osallistuneille :) Kylläpä tulikin kaunis ja hauska! Tilkkuja voimme vielä lisätä koko kaiteen verran lisääkin, jos halukkaita tekijöitä riittää.

Tilkkukaidegraffiti

Ensimmäisellä kerralla osallistujia oli 13 ja toisella kerralla olikin jo 25 osallistujaa. Oikein mukava juttu!

KEVÄISET KÄSITYÖMESSUT OVAT TULOSSA! 2022

Yhdistyksen hallitus suunnittelee parhaillaan keväisiä Käsityömessuja. Ajankohdaksi valikoitui huhtikuun ensimmäinen viikonloppu 2.-3.4.2022 Messut tullaan pitämään, mikäli rajoitukset sen sallii, jälleen Tanhuhovissa ja keskustelut Lohjan kaupungin kanssa yhteistyöstä ovat alkaneet. Informoimme asiasta lisää kun olemme päässeet keskusteluista pidemmälle.

Myyntipaikkoja voi jo varata sähköpostitse yhdistyksen sähköpostista tekevatkadet.ry@gmail.com. Ilmoita samalla myyntituotteet (valmiit käsintehdyt tuotteet ja esimerkit vai materiaalit mm. Langat, kankaat, paperiaskartelutuotteet, helmet jne.), sekä paikan koko : pieni paikka 2x1,5m tai iso paikka 5x1,5m. Paikkahinnat samat, kuin viime messuilla. Lisää messuista löydät messuosiosta

UUDET JÄSENKORTIT 2022 JAOSSA

Tämän vuoden yksi uudistus on uudet jäsenkortit. Tänä vuonna jäsenet saavat valita neljästä vaihtoehdosta mieleisensä omaksi jäsenkortikseen. Maksettuasi jäsenmaksun joko tilille tai yhdistyksen kaupalla ilmoita sähköpostilla minkä vaihtoehdon korteista haluat ja jäsensihteeri laittaa sen tulemaan sinulle. (vaihtoehdot saat jäsensihteeriltä tai pj:lta)

Vuosikokous 8.12.2021 klo 17

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään yhdistyksen toimitiloissa Torikatu 3,08100 Lohja, klo 17 alkaen. Mahdollisuus osallistua myös etänä älylaitteen avulla. Tietokone/läppäri ei vaadi erillistä sovellusta, älykännykkä vaatii Teams-sovelluksen. Vuosikokous on vain jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Kutsu on lähtenyt säännöissä määrättynä aikana 2vkoa ennen kokousaikaa sähköpostitse. Olethan yhteydessä hallitukseen,jos et ole saanut kutsua.

Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus: Puheenjohtaja Mia Taimio, varapuheenjohtaja Tuula Mustalahti, rahastonhoitaja Hannele Taimio, sihteeri/jäsensihteeri Pirjo Parkkinen, muut hallituksen jäsenet : Tuula Järvinen, Ulla Kauranen, ja varajäsen Vuokko Tienhaara

Joulumyyntiä Lohjantähdessä 1.12.-4.12.

Perinteiseen tapaan jalkaudumme Lohjantähteen pienellä porukalla joulun alla ja pidämme joulumyyntitapahtuman. Tekevien porukan löytää Kino Vaakunan puoleisesta päädystä keskiviikosta lauantaihin. Arkisin olemme paikalla klo 10-18 ja lauantaina vielä klo 10-16. Maksuvälineenä vain käteinen, mutta Lohjantähdessä on automaatti :)

Käsityömessut Tanhuhovissa 2021 

Pitkästä aikaa Käsityömessut järjestetään Tanhuhovissa 9.-10.10. 2021 la 10-16 ja su 10-15. Tarkemmat tiedot löytyvät messusivuilta ja paikkoja myydään niin kauan, kun niitä on tarjolla. Pienet paikat ovat 2mx1,5m /50€ ja isot 5mx1,5m/120€. 

Myyjät hoitavat omat myyntipöytänsä yms. rekvisiittansa paikalle. Yhdistyksellä on joitain pieniä pöytiä sekä levyjä pukkijaloilla vuokrattavana. Tiedustelut sähköpostitse.

KATSO MYYJIEN TARJONTAA TÄSTÄ VIDEOLINKISTÄ! Linkistä pääset suoraan Youtubeen, Tekevien omalle kanavalle :) 

TÄMÄ LINKKI vie Sinut messuosioon,ole hyvä. Messusivuilta löytyy mm. myyjälista, jonka avulla voit tutustua eri myyjien tuotteisiin etukäteen. Myös paikkakartta löytyy sieltä.

Rantapäivä 1.8.2021

Useat pyynnöt uudesta Rantapäivän tapahtumasta on kuultu, joten Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 1.8. klo 9-14.
Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten.


Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com
Paikkamaksu on 5e ja maksetaan paikan päällä käteisellä. (Kahvila- ja muut ruokayrittäjät neuvottelevat paikkamaksun erikseen)

Kirpputorimyynti- ja muita paikkoja alamme jakamaan aamulla n. klo 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m,johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Jokainen myyjä vastaa itse omista myyntirekviisiitastaan- meillä ei valitettavasti oli mahdollisuuksia vuokrata/lainata pöytiä tai rekkejä. 

Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle varanneelle. Jos et pääse tulemaan paikan varattuasi,peruutathan paikkasi ajoissa,jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos!

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta.

HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut,jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi.

Pidetään hauskaa turvallisuus muistaen.

PAIKKAVARAUKSET:
tekevatkadet.ry@gmail.com

Pj saa lisää vuosirenkaita!

Torikadun myymälässä juhlitaan pipari- ja mehutarjoilun merkeissä torstaista lauantaihin 15.-17.7. Tule hörpylle ja samalla voit ihastella (ja tehdä kenties hankintoja?) uusia upeita tuotteita, joita on taas tullut kaupalle!

Äänestys on päättynyt- odotamme tuloksia. Kiitos avustasi :)

Säästöpankki jakaa avustuksia äänestyksen perusteella eri yhdistyksille ja seuroille. Autathan Tekevät Kädet ry:tä ja käy äänestämässä meitä tästä linkistä:

 https://www.saastopankki.fi/fi-fi/saastopankkiryhma/vastuullisuus/hyvia-tekoja/aanestys

Valitse paikkakuntavalikosta Lohja ja löydät äänestysvaihtoehdot. 

Lähdimme mukaan äänestykseen,sillä vaikea korona-aika on vienyt meiltä kaikki varainhankintamahdollisuudet eli emme voi järjestää normaaliin tapaan tapahtumia,kursseja saati käsityöiltoja, joten tulot ovat jäsenmaksujen varassa. 

Olemme juuri saaneet toimitilat kuntoon ja ja kova työ menisi täysin hukkaan,jos virus-vihulainen pääsisi voitolle ja yhdistys joutuisi pakkaamaan kamat ja laittamaan lapun luukulle.

Auta siis meitä voittamaan K.A.K.K.A eli Korona-Ajan-Kukkaron-Keveys-Aika ja saamme ehkä Säästöpankilta pienen helpotuksen äänestyksen johdosta.

Suuret kiitokset !!

Sukkaa pukkaa hoitajille!

Saimme vinkkiä sukkatarpeesta hoitajille, kiitos Lohjan ruoka-apuryhmän vetäjälle Jonna Kataiselle. 

Asiaa vetää Hoivarc Oy ja sukkia vastaanottaa tällä hetkellä Kirkkonummella Pieni Juhlapuoti Vanilja, Espoossa kauppakeskus Ainoassa vaatekauppa Fiilinki ja Helsingissä Lasipalatsissa lastenvaateliike Fiilinki.  Itse ei tarvitse lähteä viemään valmista sukkaparia ko. paikkoihin, vaan  ne voi tuoda Tekevien kauppaan osoitteeseen Torikatu 3, 08100 Lohja ja me toimitamme suuremman erän kerralla Kirkkonummelle :)

Tarve villasukille on koossa 36-44, eniten käyttäjiä on koossa 37-40. Laita sukkiin kokomerkintä lapulla tai tarralla.

Sukat jaetaan teho-osaston hoitajille sekä laitos-ja välinehuoltajille. Meilahti tarvitsee 150 sukkaparia. Mikäli sukkia tulee enemmän ne jaetaan muiden sairaaloiden teho-osastoille.

Yhdistyksellä on vielä jonkin verran lankoja edellisistä messuista jäljellä, mutta voit käyttää myös omia lankojasi. Jos tarvitset lankoja meiltä, ota yhteys ensin sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com ja sovitaan aika, milloin voit hakea kassin kaupalta.

Tiptap, tiptap, tipetipetiptap! Kuinka voi olla, että joulu tulee joka vuosi aina vaan aiemmin?!

Tekevien porukka hipsii Lohjantähteen joulukuun alussa ja pidämme siellä pienet joulumarkkinat. Olemme ns. Vero Modan päädyssä keskiviikosta lauantaihin 2.-5.12.20 arkisin klo 10-18 ja lauantaina klo 10-16. Meillä on käsidesiä, turvaväliä, suojavarusteita ja lämmintä joulumieltä yllinkyllin! Ja tietysti kaikenlaista ihanaa käsintehtyä myytävää :D 

Huom! Paikalla käy vain käteismaksu!

Vuosikokouksessa 26.9.2020 valittiin uusi hallitus.

Puheenjohtajana jatkaa Mia Taimio ja varapuheenjohtajana Tuula Mustalahti. Muita hallituksen jäseniä ovat Pirjo Brax, Ulla Kauranen, Marjo Pohjanniemi ja Hannele Taimio. Varajäseniksi valittiin Tuula Järvinen ja Linda Silvonen.

Kiitos kaikille läsnäolleille!

Rantapäivässä karistetaan koronan karanteenin pölyt pois! 

Useat pyynnöt uudesta Rantapäivän tapahtumasta on kuultu, joten Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 19.7.2020 klo 9-14. Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten. 

Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com tai numerosta 040 8121 803 (soitto/tekstiviesti. Parhaiten saa kiinni klo 12 jälkeen tai iltaisin!) Paikkamaksu on 5e, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. 

Paikkoja alamme jakamaan aamulla n. 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m, johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. 

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta. 

Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle varanneelle. Jos et pääse tulemaan paikan varattuasi, peruutathan paikkasi ajoissa, jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos! 

HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata myös kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut,jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi. Pidetään hauskaa turvallisuus muistaen. 

https://tapahtumat.visitlohja.fi/fi-FI/page/5f084a5a43a1e719a569274f

Facebook: https://www.facebook.com/events/293925991970101/

Yhdistyksen toimitilojen avajaiset keskiviikkona 4.3.2020 klo 10-17

Toimitilaetsintä on päättynyt. Yhdistys jakaa tilan kahden muun yrittäjän kanssa osoitteessa Virkkalantie 22, 08700 Lohja.

Avajaisten aikaan olimme paikalla koko päivän klo 10-17. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juomaa, lapsille ongintaa ja kasvomaalausta. Kaikkien kävijöiden kesken arvoimme muutamia palkintoja ja pidimme paikan päällä myös kilpailun kaupamme nimestä, joka tosin jäi vielä toistaiseksi arvoitukseksi :)

Palkintoina mahtavat kissasukat, mainio kangaspussukka, näppärä saksisetti, fantastinen suurennuslasikoru, erinomainen huovutettu pääsiäiskorisetti, söpökäs villasukka+korvakorusetti ja upea lasisetti, jossa on koru ja alunen.

Voittajille ilmoitettiin osin viestillä ja /tai henkilökohtaisesti voitosta ja siitä, että palkinto oli haettavissa kaupalta.

Arvottavat palkinnot

Katja ja Hymy-Sofia Närhi 

Mielenmaisemia 

Taidenäyttely Lohjan pääkirjaston yläkerrassa 2.-31.12.2019

 

https://www.instagram.com/katjanarhiart/?hl=fi

Usean eri taiteilijan yhteisnäyttely 

Pirjo Brax, Kirsti Eliasson,

 Varpu Mitikka, Markus Olin, 

Urda Ranta, Arja Rantaniemi, 

Lea Sornikivi, Riitta Törmi

Maalauskeskustelua

Taidenäyttely Taidegalleria Juha Vikholm´n tiloissa 20.11.-21.12.2019

Ma-pe 12-17 ja la 10-13

 

Taidegalleria Juha Vikholm Kauppakatu 3, 08100 Lohja

 

 

 

Pikkujoulut ke 11.12.2019

Yhdistyksen pikkujouluja vietetään ke 11.12. klo 17-20 Järnefeltin-salissa Lohjan pääkirjastossa Karstuntie 3, 08100 Lohja. 

Vapaata keskustelua ja ideointia tulevista tapahtumista. Tule kertomaan mielipiteesi yhdistyksen toiminnasta ja miten toivoisit sitä kehitettävän. Millä tavoin haluaisit olla mukana toiminnassa, minkälaiset verkkosivut haluaisit nähdä, mitä odotat yhdistykseltä? Tarjolla glögiä ja pipareita. Jäsenet ja yhteistyökumppanit tervetuloa!

------------

Kiitos kaikille osallistuneille! Keskustelu oli vilkasta ja ideoitakin riitti. Mikäli et nyt päässyt mukaan ja haluat äänesi kuuluville,voit aina laittaa sähköpostia yhdistykselle ja kertoa toiveesi toiminnasta ja jakaa ideoitasi tapahtumista.

 

Yhteiskuljetus Tampereen Kädentaitomessuille 16.11.2019

Valitettavasti emme saaneet tällä kerralla tarpeeksi lähtijöitä kasaan, jotta matka olisi voitu järjestää. Katsomme uudestaan ensi vuonna. Toivottavasti silloin saamme mukaan koko linja-autollisen messumatkustajia, sillä silloin matkan hinta on alle 20e!

Neulontaprojektimme on loppunut

Kiitos kaikille osallistuneille!

Käsityömessuilla 2019 kerättiin vapaaehtoisena pääsymaksuna lankakeriä, joista tehtiin ikäihmisille ja muille tarvitseville mm. sukkia, lapasia, pipoja, kaulaliinoja jne. lämpimiä asusteita. Keräsimme tiedot minkälaisista asusteista oli tarve ja ilmoitimme niistä vapaaehtoisille neulojille, joille tarjosimme varastostamme langat. Kun tuotteet olivat valmiit, ne palautettiin meille ja toimitimme ne yhteyshenkilöille, jotka jakoivat ne eteenpäin. 

Kasseja toimitettiin yhteensä 17 isoa kassillista mm. seurakunnan diakonien asiakaskunnalle, sekä Ikähelpin kautta mm. vanhusten palvelukoteihin ja sekä kotihoidon asiakkaille ympäri Lohjaa ja lähikuntia. 

Olemme hurjan kiitollisia jokaiselle vapaaehtoiselle tekijälle. Monet saivat lämmintä ylle kiitos teidän kilistelevien puikkojen! Kiitos kuuluu toki myös kaikille lankoja lahjoittaneille messukävijöille- ilman lankoja ei olisi ollut koko projektia.

Aika näyttää, mitä seuraavilla messuilla on "sisäänpääsymaksuna" ja mitä hyvää niistä saadaan aikaan :)

Kiitämme lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia neulojia:

Pirjo Brax, Teija Eskola, Kaija Huhtamäki, Ulla Lehtelä, Leena Länne, Arja Manninen, Kaija Moisio, Terhi Möttönen, Eeva Nikkola, Elsa Nurmela, Airi Säkkinen, Hannele Taimio, Sirkku Vepsäläinen, Kirran tytöt, Lohjan Seudun eläkeläisten käsityökerho, SPR Etelä Lohjan osaston neulojat sekä kaikki anonyymisti neulovat!

Pirjo Brax
Pirjo Brax
Hannele Taimio
Hannele Taimio
Sukkia
Sukkia
Lohjan seudun eläkeläisten käsityökerho
Lohjan seudun eläkeläisten käsityökerho
Kirran tytöt
Kirran tytöt

Lohjan Käsityömessut 26.-27.10.2019 

Messut sujuivat loistavasti ja viikonlopun aikana vierailijoita oli lähes kolme tuhatta harmillisen kurjasta säästä huolimatta. Palaute oli erittäin positiivista ja varsinkin maksuton sisäänpääsy sai paljon kehuja. Myös edullisia paikkamaksuja kiiteltiin monilta tahoilta,sillä vastaavia tapahtumia ei liioin ole,joissa huomioidaan varsinkin pienimmät tekijät ja otetaan huomioon heidän mahdollisuutensa osallistua kukkaroystävällisin paikkahinnoin. Tämä edullisuus heijastuu myös tuotteiden hintoihin,jolloin menekki on parempi. Tuotteiden valikoiman monipuolisuuden lisäksi niiden hintalaatu-suhdetta kehuttiin myös yleisesti. Niin yleisö,kuin myyjätkin kyselivät jo ensi vuoden messusuunnitelmia ja toivoivat jatkoa ja miksikäs ei :D Tapahtumalle on selvästi kysyntää täällä suunnalla ja tulijoita on pitkäksi jonoksi asti. Kannattaa seurata sivuja, ilmoitamme tulevista tapahtumista, kun ilmoitettavaa tulee

Asunnottomien yön lapaskeräys 15.10.2019 asti

Lohjan Kansalaistoiminnankeskus tiedottaa "Auta asunnotonta- lahjoita lapaset"-keräyksestä.  

Keräyksessä otetaan vastaan uusia miesten ja naisten käsineitä, villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10 asti. Lahjoitukset otetaan vastaan Lohjalla Punakanelissa arkisin klo 9-14  ja ne jaetaan tarvitseville Asunnottomien yön tapahtumassa 17.10 Seurakuntakeskuksessa klo 18-20.

Asusteet voivat olla joko kaupasta tai itsetehtyjä.

Kulttuuria kaikille – Aluekumppanuuksien päivä yhdistystoimijoille ja kaupungin työntekijöille 10.10.2019

Tekevät Kädet ry. on mukana Lohjan pääkirjastossa järjestettävässä Aluekumppanuuksien päivässä 10.10. Yhdistystämme edustaa hallituksen jäsen Pirjo Brax.

Lisätietoja löytyy linkin takaa: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/kulttuuria-kaikille-aluekumppanuuksien-paiva-yhdistystoimijoille-ja-kaupungin-tyontekijoille/

Omenakarnevaalit 21.9.2019

Yhdistys osallistui ensimmäistä kertaa Lohjan museolla järjestettäviin Omenakarnevaaleihin la. 21.9. Yhdistys otti kojulleen myytäväksi jäsentensä tuotteita, jolloin jäsenten ei itse tarvinnut olla paikalla myymässä. Tarjolla oli varsin laaja kattaus käsitöitä tekstiilitöistä, koruihin, kivitöihin ja kosmetiikkaan. Kuvia myytävistä tuotteista ohessa. Päivä oli syksyiseen tapaan tihkuinen ja harmaa,mutta väkeä oli kivasti liikenteessä. Saimme paljon positiivista palautetta ja kyselyitä lokakuussa tulevista messuista. Yhdistys kasvoi myös yhdellä jäsenellä ja meitä on nyt jo 75 ympäri etelä-Suomea!

Kiitos kaikille kojulle käyneille! Tervetuloa messuille lokakuussa Tennariin :)

Joka syksyiset Omenakarnevaalit järjestää Omenakarnevaalit ry. Lisätietoja löydät netistä.

Kalevi Seger
Kalevi Seger
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Ecoil
Ecoil
Kojulla Mia ja Sirkku
Kojulla Mia ja Sirkku
Kojulla Mia ja Pirjo
Kojulla Mia ja Pirjo

Torikojut vuokralle

Tekevät Kädet ry. vuokrasi kojuja kevät-kesä 2019 Lohjan torilta yhteistyönä kaupungin kanssa. Kojuja sai vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kuin pienyrittäjätkin, lohjalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset. 

Tältä erää kojujen vuokraaminen on loppunut ja toivottavasti jatkunee jälleen ensi keväänä 2020. 

Yhdistys kiittää kaikkia kojuja vuokraneita sekä Lohjan kaupunkia yhteistyöstä. Otamme vastaan kehittämisideoita tulevaisuutta varten : tekevatkadet.ry@gmail.com

Anna Mustalahti torikojulla

Rantapäivä 29.6.19

Yhdistys järjesti Rantapäivän tapahtuman Lohjan kaupungin Aurlahden hiekkakentällä. Paikkamaksu oli 2e, jolla katettiin vain kentän vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Kirpputori- ja käsityömyyjiä oli lähemmäs 150 ja kentällä reipas meininki! Kahvitarjonnasta vastasi Nahkurintalli ja he järjestivät myös keppihevoskilpailut. Paikalla piipahti myös EK Event esittelemässä hauskaa ulkoilmapakopeliä. Kentälle sai tulla yhdistykset ja seurat esittelemään toimintaansa ja rekrymään uusia jäseniä, myös "trubaduureilla" oli vapaa pääsy.

Käsityömateriaalikirpputori 28.4.19

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli käsityömateriaalikirppis, joka pidettiin Anttilan koulun tiloissa huhtikuun 28.päivä. Paikkamaksu jäsenille 5e, muille 10e. Saimme hyödyntää koulun ruokasalin pöytiä, joista olikin suuri apu! Paikalla kävi hienosti asiakkaita ja uutta tapahtumaa on kyselty siitä lähtien.

Myyntiin sai tuoda kaikkea kädentaitoihin ja käsitöihin liittyvää: tarvikkeita, kirjoja, ohjeita, välineitä, materiaaleja jne. Tällä kirppiksellä ei myyty valmiita käsityötuotteita, koska niille on omat myyntitapahtumansa (=> Torikojut, Omenakarnevaalit, Käsityömessut jne.)

Yhdistys osallistuu myös ahkerasti erilaisiin koulutuksiin, joita järjestää mm. paikallinen Kansalaistoiminnan keskus (Kanske) tai Apuomena.

Kurssiin/koulutukseen osallistuja on yleensä hallituksen jäsen, joko puheenjohtaja ja muu. Osallistuminen on aina vapaaehtoista ja maksutonta.

Ohessa muutamia kursseja ja koulutuksia, joihin olemme osallistuneet:

*Viestintäkoulutus yhdistyksille 13.11.19

Ykkösakselin järjestämä viestintäkoulutustilaisuus. "Viestintä ja brändäys – miksi, miten, millä välineillä?" Kouluttajana on Anssi Ketonen, medianomi (AMK). Läpikäydään mm.  seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä viestintäkanavia yhdistyksen kannattaa käyttää?
  • Mitä tehdä yhdistyksen verkkosivujen kanssa?
  • Miten markkinoin yhdistyksen tapahtumaa?
  • Miten yhdistyksen viestintään saadaan enemmän apukäsiä?
  • Mitä hyötyä hyvästä brändäyksestä ja aktiivisesta viestinnästä on yhdistykselle?