Arkistossa tutustut yhdistyksen historiaan; menneet tapahtumat, lehtijutut, jäsenten näyttelyt jne.

Rantapäivässä karistetaan koronan karanteenin pölyt pois! 

Useat pyynnöt uudesta Rantapäivän tapahtumasta on kuultu, joten Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 19.7.2020 klo 9-14. Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten. 

Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com tai numerosta 040 8121 803 (soitto/tekstiviesti. Parhaiten saa kiinni klo 12 jälkeen tai iltaisin!) Paikkamaksu on 5e, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. 

Paikkoja alamme jakamaan aamulla n. 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m, johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. 

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta. 

Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle varanneelle. Jos et pääse tulemaan paikan varattuasi, peruutathan paikkasi ajoissa, jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos! 

HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata myös kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut,jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi. Pidetään hauskaa turvallisuus muistaen. 

https://tapahtumat.visitlohja.fi/fi-FI/page/5f084a5a43a1e719a569274f

Facebook: https://www.facebook.com/events/293925991970101/

Yhdistyksen toimitilojen avajaiset keskiviikkona 4.3.2020 klo 10-17

Toimitilaetsintä on päättynyt. Yhdistys jakaa tilan kahden muun yrittäjän kanssa osoitteessa Virkkalantie 22, 08700 Lohja.

Avajaisten aikaan olimme paikalla koko päivän klo 10-17. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juomaa, lapsille ongintaa ja kasvomaalausta. Kaikkien kävijöiden kesken arvoimme muutamia palkintoja ja pidimme paikan päällä myös kilpailun kaupamme nimestä, joka tosin jäi vielä toistaiseksi arvoitukseksi :)

Palkintoina mahtavat kissasukat, mainio kangaspussukka, näppärä saksisetti, fantastinen suurennuslasikoru, erinomainen huovutettu pääsiäiskorisetti, söpökäs villasukka+korvakorusetti ja upea lasisetti, jossa on koru ja alunen.

Voittajille ilmoitettiin osin viestillä ja /tai henkilökohtaisesti voitosta ja siitä, että palkinto oli haettavissa kaupalta.

Arvottavat palkinnot

Neulontaprojektimme on loppunut

Kiitos kaikille osallistuneille!

Käsityömessuilla 2019 kerättiin vapaaehtoisena pääsymaksuna lankakeriä, joista tehtiin ikäihmisille ja muille tarvitseville mm. sukkia, lapasia, pipoja, kaulaliinoja jne. lämpimiä asusteita. Keräsimme tiedot minkälaisista asusteista oli tarve ja ilmoitimme niistä vapaaehtoisille neulojille, joille tarjosimme varastostamme langat. Kun tuotteet olivat valmiit, ne palautettiin meille ja toimitimme ne yhteyshenkilöille, jotka jakoivat ne eteenpäin. 

Kasseja toimitettiin yhteensä 17 isoa kassillista mm. seurakunnan diakonien asiakaskunnalle, sekä Ikähelpin kautta mm. vanhusten palvelukoteihin ja sekä kotihoidon asiakkaille ympäri Lohjaa ja lähikuntia. 

Olemme hurjan kiitollisia jokaiselle vapaaehtoiselle tekijälle. Monet saivat lämmintä ylle kiitos teidän kilistelevien puikkojen! Kiitos kuuluu toki myös kaikille lankoja lahjoittaneille messukävijöille- ilman lankoja ei olisi ollut koko projektia.

Aika näyttää, mitä seuraavilla messuilla on "sisäänpääsymaksuna" ja mitä hyvää niistä saadaan aikaan :)

Kiitämme lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia neulojia:

Pirjo Brax, Teija Eskola, Kaija Huhtamäki, Ulla Lehtelä, Leena Länne, Arja Manninen, Kaija Moisio, Terhi Möttönen, Eeva Nikkola, Elsa Nurmela, Airi Säkkinen, Hannele Taimio, Sirkku Vepsäläinen, Kirran tytöt, Lohjan Seudun eläkeläisten käsityökerho, SPR Etelä Lohjan osaston neulojat sekä kaikki anonyymisti neulovat!

Pirjo Brax
Pirjo Brax
Hannele Taimio
Hannele Taimio
Sukkia
Sukkia
Lohjan seudun eläkeläisten käsityökerho
Lohjan seudun eläkeläisten käsityökerho
Kirran tytöt
Kirran tytöt

Katja ja Hymy-Sofia Närhi 

Mielenmaisemia 

Taidenäyttely Lohjan pääkirjaston yläkerrassa 2.-31.12.2019

 

https://www.instagram.com/katjanarhiart/?hl=fi

Usean eri taiteilijan yhteisnäyttely 

Pirjo Brax, Kirsti Eliasson,

 Varpu Mitikka, Markus Olin, 

Urda Ranta, Arja Rantaniemi, 

Lea Sornikivi, Riitta Törmi

Maalauskeskustelua

Taidenäyttely Taidegalleria Juha Vikholm´n tiloissa 20.11.-21.12.2019

Ma-pe 12-17 ja la 10-13

 

Taidegalleria Juha Vikholm Kauppakatu 3, 08100 Lohja

 

 

 

Pikkujoulut ke 11.12.2019

Yhdistyksen pikkujouluja vietetään ke 11.12. klo 17-20 Järnefeltin-salissa Lohjan pääkirjastossa Karstuntie 3, 08100 Lohja. 

Vapaata keskustelua ja ideointia tulevista tapahtumista. Tule kertomaan mielipiteesi yhdistyksen toiminnasta ja miten toivoisit sitä kehitettävän. Millä tavoin haluaisit olla mukana toiminnassa, minkälaiset verkkosivut haluaisit nähdä, mitä odotat yhdistykseltä? Tarjolla glögiä ja pipareita. Jäsenet ja yhteistyökumppanit tervetuloa!

------------

Kiitos kaikille osallistuneille! Keskustelu oli vilkasta ja ideoitakin riitti. Mikäli et nyt päässyt mukaan ja haluat äänesi kuuluville,voit aina laittaa sähköpostia yhdistykselle ja kertoa toiveesi toiminnasta ja jakaa ideoitasi tapahtumista.

 

Yhteiskuljetus Tampereen Kädentaitomessuille 16.11.2019

Valitettavasti emme saaneet tällä kerralla tarpeeksi lähtijöitä kasaan, jotta matka olisi voitu järjestää. Katsomme uudestaan ensi vuonna. Toivottavasti silloin saamme mukaan koko linja-autollisen messumatkustajia, sillä silloin matkan hinta on alle 20e!

Asunnottomien yön lapaskeräys 15.10.2019 asti

Lohjan Kansalaistoiminnankeskus tiedottaa "Auta asunnotonta- lahjoita lapaset"-keräyksestä.  

Keräyksessä otetaan vastaan uusia miesten ja naisten käsineitä, villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10 asti. Lahjoitukset otetaan vastaan Lohjalla Punakanelissa arkisin klo 9-14  ja ne jaetaan tarvitseville Asunnottomien yön tapahtumassa 17.10 Seurakuntakeskuksessa klo 18-20.

Asusteet voivat olla joko kaupasta tai itsetehtyjä.

Kulttuuria kaikille – Aluekumppanuuksien päivä yhdistystoimijoille ja kaupungin työntekijöille 10.10.2019

Tekevät Kädet ry. on mukana Lohjan pääkirjastossa järjestettävässä Aluekumppanuuksien päivässä 10.10. Yhdistystämme edustaa hallituksen jäsen Pirjo Brax.

Lisätietoja löytyy linkin takaa: https://www.uusimaalaiset.fi/tapahtuma/kulttuuria-kaikille-aluekumppanuuksien-paiva-yhdistystoimijoille-ja-kaupungin-tyontekijoille/

Omenakarnevaalit 21.9.2019

Yhdistys osallistui ensimmäistä kertaa Lohjan museolla järjestettäviin Omenakarnevaaleihin la. 21.9. Yhdistys otti kojulleen myytäväksi jäsentensä tuotteita, jolloin jäsenten ei itse tarvinnut olla paikalla myymässä. Tarjolla oli varsin laaja kattaus käsitöitä tekstiilitöistä, koruihin, kivitöihin ja kosmetiikkaan. Kuvia myytävistä tuotteista ohessa. Päivä oli syksyiseen tapaan tihkuinen ja harmaa,mutta väkeä oli kivasti liikenteessä. Saimme paljon positiivista palautetta ja kyselyitä lokakuussa tulevista messuista. Yhdistys kasvoi myös yhdellä jäsenellä ja meitä on nyt jo 75 ympäri etelä-Suomea!

Kiitos kaikille kojulle käyneille! Tervetuloa messuille lokakuussa Tennariin :)

Joka syksyiset Omenakarnevaalit järjestää Omenakarnevaalit ry. Lisätietoja löydät netistä.

Kalevi Seger
Kalevi Seger
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Satu Ojanaho
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Pirjo Brax
Ecoil
Ecoil
Kojulla Mia ja Sirkku
Kojulla Mia ja Sirkku
Kojulla Mia ja Pirjo
Kojulla Mia ja Pirjo

Torikojut vuokralle

Tekevät Kädet ry. vuokrasi kojuja kevät-kesä 2019 Lohjan torilta yhteistyönä kaupungin kanssa. Kojuja sai vuokrata niin yksityishenkilöt, yhdistykset, kuin pienyrittäjätkin, lohjalaiset ja ulkopaikkakuntalaiset. 

Tältä erää kojujen vuokraaminen on loppunut ja toivottavasti jatkunee jälleen ensi keväänä 2020. 

Yhdistys kiittää kaikkia kojuja vuokraneita sekä Lohjan kaupunkia yhteistyöstä. Otamme vastaan kehittämisideoita tulevaisuutta varten : tekevatkadet.ry@gmail.com

Anna Mustalahti torikojulla

Rantapäivä 29.6.19

Yhdistys järjesti Rantapäivän tapahtuman Lohjan kaupungin Aurlahden hiekkakentällä. Paikkamaksu oli 2e, jolla katettiin vain kentän vuokraamisesta aiheutuneet kulut. Kirpputori- ja käsityömyyjiä oli lähemmäs 150 ja kentällä reipas meininki! Kahvitarjonnasta vastasi Nahkurintalli ja he järjestivät myös keppihevoskilpailut. Paikalla piipahti myös EK Event esittelemässä hauskaa ulkoilmapakopeliä. Kentälle sai tulla yhdistykset ja seurat esittelemään toimintaansa ja rekrymään uusia jäseniä, myös "trubaduureilla" oli vapaa pääsy.

Käsityömateriaalikirpputori 28.4.19

Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli käsityömateriaalikirppis, joka pidettiin Anttilan koulun tiloissa huhtikuun 28.päivä. Paikkamaksu jäsenille 5e, muille 10e. Saimme hyödyntää koulun ruokasalin pöytiä, joista olikin suuri apu! Paikalla kävi hienosti asiakkaita ja uutta tapahtumaa on kyselty siitä lähtien.

Myyntiin sai tuoda kaikkea kädentaitoihin ja käsitöihin liittyvää: tarvikkeita, kirjoja, ohjeita, välineitä, materiaaleja jne. Tällä kirppiksellä ei myyty valmiita käsityötuotteita, koska niille on omat myyntitapahtumansa (=> Torikojut, Omenakarnevaalit, Käsityömessut jne.)

Yhdistys osallistuu myös ahkerasti erilaisiin koulutuksiin, joita järjestää mm. paikallinen Kansalaistoiminnan keskus (Kanske) tai Apuomena.

Kurssiin/koulutukseen osallistuja on yleensä hallituksen jäsen, joko puheenjohtaja ja muu. Osallistuminen on aina vapaaehtoista ja maksutonta.

Ohessa muutamia kursseja ja koulutuksia, joihin olemme osallistuneet:

*Viestintäkoulutus yhdistyksille 13.11.19

Ykkösakselin järjestämä viestintäkoulutustilaisuus. "Viestintä ja brändäys – miksi, miten, millä välineillä?" Kouluttajana on Anssi Ketonen, medianomi (AMK). Läpikäydään mm.  seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä viestintäkanavia yhdistyksen kannattaa käyttää?
  • Mitä tehdä yhdistyksen verkkosivujen kanssa?
  • Miten markkinoin yhdistyksen tapahtumaa?
  • Miten yhdistyksen viestintään saadaan enemmän apukäsiä?
  • Mitä hyötyä hyvästä brändäyksestä ja aktiivisesta viestinnästä on yhdistykselle?