TEKEVÄT KÄDET RY

Innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin!

Tekevät Kädet Ry

Tekevät kädet ry. on maaliskuussa 2019 perustettu voittoa tavoittelematon käsityöyhdistys, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki käsitöistä kiinnostuneet harrastelijat, alan ammattilaiset ja pienyrittäjät. Tärkeintä on innostus ja sisäinen palo kädentaitoihin. 

Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa käsityöläisten ja kädentaitojen arvostusta, edistää, kehittää ja tukea kansalaisten omaehtoista käsityöharrastusta sekä koota kädentaitajat yhteiseen toimintaan.

Toistaiseksi yhdistyksen toiminta on painottunut Lohjalle ja sen lähialueihin, mutta jäseniä on mm. Salosta, Helsingistä, Forssasta ja Turusta. Toiminta-alue on laajennettavissa sitä mukaan, kun jäsenmäärä kasvaa eri paikkakunnilla.

Jäsenmaksu (vuonna 2023) on 25€, nuorisojäseniltä (alle 18v.) 20€ ja kannatusjäseniltä alkaen 30€. Vapaamuotoiset jäsenhakemukset yhdistyksen sähköpostiin, kiitos. 

Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita toimintamme kehittämiseksi: tekevatkadet.ry@gmail.com

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse, kiitos! 

Meidät löydät myös Facebookista ja Instagramista!

Katso yhteistyökumppanimme sivun alareunasta- Kiitos yhteistyöstä!

KoruAntero

Metri-pala

Nettilanka

 

Yhdistyksen toimitilat ovat Lohjan keskustassa Torikatu 3. sisäpihalla (kenkäliikkeen takaa).

Myymälämme on avoinna:

MA,KE,PE klo 11-16 

TI, TO klo  11-18

LA klo 10-14

SUNNUNTAINA  SULJETTU

MEILLÄ VOIT MAKSAA KÄTEISELLÄ tai KORTILLA 

Putiikin oma puhelinnumero on 

045 783 286 88

 

Meiltä onnistuu myös postitus. Tarvittaessa toimitamme tuotteet Lohjan lähialueille.

Toteutamme mahdollisuuksien mukaan myös tilaustöitä!

Kurkista pieneen verkkokauppaamme Facebookissa- myynnissä ovat samat tuotteet, kuin kivijalkakaupassakin. 

Tekevien Putiikkiin tästä.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tuoda myyntiin omia töitään. 

Myynnistä kiinnostuneet saavat lisätietoja sähköpostitse :tekevatkadet.ry@gmail.com 

 

Putiikin hyllyistä löydät joka kukkarolle sopivan lahjan tai tuliaisen- tai miksipä et piristäisi itseäsi upeilla korvakoruilla tai helpota keittiössä töitäsi näppärillä ruotopinseteillä?

Tule kurkkaamaan valikoima ja yllätyt!

Myynnissä mm. hopeisia korvakoruja, lautanauhoja, villasukkia jopa kokoon 51 asti, saunahattuja sekä -turbaaneja, kortteja lähes jokaiseen tilaisuuteen, kaikenlaisia tarpeellisia kodin hyötyesineitä ja tietysti koriste-esineitä.

Stay Strong!

 

Tulevia tapahtumia 2023:

Kässäkahvit jatkuvat jälleen!

Suositut Kässäkahvit jatkuvat taas syyskuussa ja ensimmäiset Kässäkahvit pidetään tiistaina 5.9. Torikatu 3:n toimitiloissa klo 13-15.

Jatkossa kokoonnumme tuttuun tapaan joka toinen tiistai Torikadulla klo 13-15 omienkäsitöiden, rupattelun ja muun yhteisen tekemisen merkeissä. Tarjolla on kahvia ja teetä, vapaaehtoisella maksulla.

Syyskauden 2023 Kässäkahvipäivät (voi tulla muutoksia):

5.9.    19.9.

3.10.  vkolla 42 pidämme mahdollisesti syyslomaa, 31.10.

14.11.  28.11.

Joulukuusta keskustellaan vielä.

 

Rantapäivää ja Käsityömessuja

Lohjan Käsityömessut 28.-29.10.2023

Kovasti odotetut Käsityömessut ovat myös tulossa lokakuun lopussa, lauantai ja sunnuntai 28.-29.10.2023. Paikat ovat jo jaossa, joten varaa paikkasi ja varmista näkyvyytesi käsityöläisten joukossa!  Messupaikkana Lohjan keskustan Laurentius-koulu, Kirkkokatu 6,08100 Lohja. 

Messuista löytyy lisätietoja messuosiosta Lohjan Käsityömessut 2023

Messupaikkoja voi varata sähköpostitse tekevatkadet.ry@gmail.com

-------------------------------------------

Rantapäivän kirppistelyt ja kädentaidot 30.7.2023

Aurlahden hiekkakenttä on varattu tämän kesän Rantapäivälle sunnuntaina 30.7. klo 9-14. Toinen kentistä on jälleen pysäköintiä varten. 

Tule mukaan kirppistelemään ja myy pois turhat sälät,jotka pyörivät kotisi nurkissa tai jaa meille kättesi taitoja ja myy käsitöitäsi.

 Paikat varataan etukäteen sähköpostilla tekevatkadet.ry@gmail.com Paikkamaksu on 7e ja maksetaan paikan päällä käteisellä. Kahvila- ja muut ruokayrittäjät sekä muut erikoismyyjät ja yksityisyrittäjät neuvottelevat paikkamaksun erikseen. Ilmoita, jos tarvitset sähköä/voimavirtaa. 

HUOM! Sähkö on vain ruokapuolen yrittäjille. 

Paikkoja alamme jakamaan aamulla n. 7.30. Jokaisella myyjällä on tilaa 2m, johon mahtuu hyvin mm. pöytä +vaaterekki. Autot viedään pois myyntialueelta hyvissä ajoin heti kuorman purettua. 

Myyntipaikkoja on 150:lle ensimmäiselle paikan varanneelle. Jos et pääsekään tulemaan, peruutathan paikkasi ajoissa, jotta se voidaan luovuttaa eteenpäin. Kiitos! 

Myyjät vastaavat itse oman paikkansa siisteydestä tapahtuman jälkeen eli myymättä jääneet tavarat ja roskat viedään pois paikalta.

 HUOM! Myyntipaikkoja voivat varata kädentaitajat, seurat, yhdistykset, trubaduurit, pienyrittäjät sekä muut, jotka haluavat tulla tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa/ taitojaan tai rekrytoimaan uusia jäseniä tai muulla tavoin tehdä itseään tunnetuksi. 

Sinulla ei tarvitse olla Y-tunnusta tai toiminimeä tms. vaan myyntipaikan voi varata ihan tavallinen yksityishenkilökin :) 

Tervetuloa! PAIKKAVARAUKSET: tekevatkadet.ry@gmail.com

-----------------------

Syntymäpäivän kunniaksi HEINÄKUUN AJAN: 

Gims´Q :n korvakoruissa on "Ota3, maksa 2, tarjoamme edullisimmat"- tarjous heinäkuun ajan. 

 

Kirjoneulekurssi

Tekevät Kädet ry järjestää kirjoneulekurssin yhdistyksen tiloissa Torikatu 3, 08100 Lohja torstaina 13.4. klo 17.30-20.30. Kurssilla tutustutaan kirjoneuleiden saloihin mm. lankajuoksujen sidontaan, lankadominansseihin ja mallinsuunnitteluun. Ota mukaan omat langat ja puikot. 

8 ensimmäistä mahtuu mukaan! Hinta 10€.

Ilmoittautumiset yhdistyksen sähköpostiin: tekevatkadet.ry@gmail.com

Iltakässäkahvit jatkossa Kässäkahvien jälkeen klo 18-20 

Nyt kuuluu kummia! Kässäkahvit illalla! Päiväkahvien lisäksi!

Seuraamme, mitä "kentällä" pöristään. Joten tiirailun tuloksena järjestämme Kässäkahvit päiväajan lisäksi myös illalla, jotta työssäkäyvät ja iltakukkujat pääsevät hyödyntämään yhdistyksen tiloja ja toimintaa.

Ensimmäiset Iltakässäkahvit pidettiin tiistaina 21.3. klo 17-19 Torikadun toimitiloissa.  Palautteen perusteella päädyimme myöhentämään ajankohtaa, jotta iltakävijät ehtivät mukavammin mukaan. Jatkossa Iltakässät pidetään klo 18-20 samana päivänä,kuin Kässäkahvit.

Tarjolla on kahvia ja teetä vapaaehtoista maksua vastaan. Mukaan voi tuoda omat käsityöt tai tulla muuten vain istuskelemaan ja inspiroitumaan. Lukemaan käsityökirjastoa tai kysymään neuvoa,jos sellaisia tarvitsee. Ehkä keskustelemaan käsitöistä tai yhdistykseen liittyvistä asioista- sana on vapaa (toisia kunnioittaen! -luonnollisesti :D)

Kässäkahvit jatkuvat tammikuusta 10.1.2023

Käsityökahvit eli ystävien kesken Kässäkahvit jatkuvat taas alkaen 10.1.2023. Kokoonnumme joka toinen tiistai yhdistyksen toimitiloissa Torikatu 3 klo 13-15 ja iltasemmalla klo 18-20. Tarjolla on kahvia, teetä ja mehua- maksu on vapaaehtoinen.

Kässäkahveilla voit rupatella niitänäitä tai istua hiljaa omaa musiikkia kuunnellen-mikä on itsellesi mukavinta. Voit tuoda oman käsityösi mukana ja tehdä sitä tai teemapäivinä tehdä porukan mukana yhdistyksen ehdottamaa työtä. Mikäli sinulla on joku käsitöihin liittyvä ongelma, paikalla saattaa olla ratkaisu :)  Olemme huomanneet, että "kaksin aina kaunihimpi", "kolme päätä keksii paremmin" ja "porukassa on voimaa"-joten tule vain reippaasti kurkkaamaan paikalle. Käsityöläiset ovat samaa sakkia kaikki :D

Tämän vuoden Kässäkahvi-tiistait: Huom! Päiviin voi tulla muutoksia

10.1.    24.1.

7.2.      21.2.

7.3.      21.3.

4.4.      18.4.

2.5.      16.5.     30.5./ Mahdollisesti jo kesälomalla?

 

Kangaspuita myynnissä!

Nurmijärvellä olisi kangaspuut myynnissä 160 €. Myyjä itse tehnyt 100 senttimetriä leveämattoa. Virta ja penkki kuuluu kauppaan. Yhteydenotot yhdistyksen sähköpostiin: tekevatkadet.ry@gmail.com ,josta ohjataan myyjälle. Lisäksi löytyy pari muutakin kangaspuuta eri mitoilla. Yhdistys ohjaa myyjille saamaan lisätietoja :)

Yhdistyksen putiikissa on tällä hetkellä runsas valikoima erilaisia käsintehtyjä tuotteita korteista tuttinauhoihin, villasukista retkialustoihin ja puisiin voiveitsiin asti. Tule pistäytymään ja tekemään loistavia hankintoja itsellesi tai lahjaksi. 

KLIKKAA KUVAT SUUREMMIKSI

 

Käsityömateriaalikirpputori 18.-19.3.2023

Järjestämme koko viikonlopun kestävän Käsityömateriaalikirpputorin (Kässäkirppiksen) Lohjan keskustassa Laurentiuskoululla maaliskuun 18.-19.päivät. Käynti tapahtumaan on uuden monitoimikoulun A-ovesta, paikalle tulee kylttejä ohjaamaan kulkua.

Tapahtuma on kaikille avoin eli myyntipaikkoja voivat varata aivan kaikki, jotka haluavat päästä eroon nurkkiinsa kertyneistä turhista käsitöihin ja kädentaitoihin liittyvistä materiaaleista: kankaat, nappit, langat/ paperiaskarteluun liittyvät jutut, puu- ja kivitöihin liittyvät materiaalit. Myös käsityökirjat, lehdet, kaavat, ohjeet jne. ovat sallittuja myydä. Paikkoja voi varata niin monta, kuin haluaa.

Kirppiksellä ei myydä valmiita tuotteita,kuten villasukkia ja-paitoja.

Paikkakoko on 2x2metriä ja myyjät tuovat omat pöytänsä. Paikan hinta on 15€/vkonloppu, jäsenille tulee jäsenalennus.

Varaa oma paikkasi sähköpostilla: tekevatkadet.ry@gmail.com

Yhdistys pitää varainhankintamielessä buffettia sekä omaa myyntipöytää. Molempiin otetaan lahjoituksia vastaan :)

Mainosvideo nähtävillä myös YouTubessa

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit tarjoavat yhdistyksen jäsenille etuja ja alennuksia erikseen sovituista tuotteista ja palveluista jäsenkorttia vastaan. Tekevät Kädet ry. kiittää mukaan lähteneitä yrityksiä yhteistyöstä.

- Nettilanka antaa 15% alennuksen ostosten loppusummasta jäsenille. Alennuskoodi          jäsentiedotteessa.

- Metri-pala kangaskauppa antaa 10% alennuksen jäsenille ostoksista.

Etsimme koko ajan lisää kumppaneita yhteistyöhön yhdistyksen kanssa. Jos olet kiinnostunut asiasta, tiedät jonkun kiinnostuneen tai haluaisit jonkun tietyn tahon olevan yhteistyössä kanssamme, laita meille sähköpostia- kiitos!         tekevatkadet.fi@gmail.com

© 2020-2022 Yhdistyksen verkkosivut toteutti ja niistä vastaa Mia Taimio